חלות מקמח שיפון
9ורבע כפיות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
2 כפות דבש
לערבב ולהניח בצד
כוס וחצי דבש
3 כוסות מים חמימים
7 ביצים טרופות
כוס שמן
לערבב בקערה נפרדת, ולהוסיף-
6 כפות קימל
3 וחצי כפות מלח
כשתערובת השמרים יוצרת קצף,משלבים את תכולת 2 הקערות, בקערה אחת גדולה.
מערבבים פנימה-
3 כוסות קמח שיפון
4 כוסות שיבולת שועל
7-8 כוסות קמח חיטה מלא
2 כוסות קמח לבן
ללוש את הבצק למשך 15-20 דקות
להשאיר להטפחה בקערה משומנת עד שעתיים.
ללוש שוב במשך 5-10 דקות.
הפרישי חלה בברכה, וחלקי הבצק ל-7 חלקים.
קלעי חלות, הניחי בתבניות משומנות, והשאירי להתפחה חוזרת למשך שעה עד שעה וחצי.
9ורבע כפיות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
2 כפות דבש
לערבב ולהניח בצד
כוס וחצי דבש
3 כוסות מים חמימים
7 ביצים טרופות
כוס שמן
לערבב בקערה נפרדת, ולהוסיף-
6 כפות קימל
3 וחצי כפות מלח
כשתערובת השמרים יוצרת קצף,משלבים את תכולת 2 הקערות, בקערה אחת גדולה.
מערבבים פנימה-
3 כוסות קמח שיפון
4 כוסות שיבולת שועל
7-8 כוסות קמח חיטה מלא
2 כוסות קמח לבן
ללוש את הבצק למשך 15-20 דקות
להשאיר להטפחה בקערה משומנת עד שעתיים.
ללוש שוב במשך 5-10 דקות.
הפרישי חלה בברכה, וחלקי הבצק ל-7 חלקים.
קלעי חלות, הניחי בתבניות משומנות, והשאירי להתפחה חוזרת למשך שעה עד שעה וחצי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה